Polttarit suunnitteilla?

polttari-ideat.fi - ajatuksia toteutukseen

Hyvät osoitteet reseptien hakuun: 

www.kotikokki.net , www.ruokamenot.fi , www.valio.fi/reseptit , www.ruoka.fi , www.kotiliesi.fi , www.hellapoliisi.fi jne.

Ruoka polttareiden ohessa

Lyhyestä virsi kaunis:

  1. Grillatkaa, oli kesä tai talvi niin grillin voi aina heittää tulille. Pääruokana perinteiset: makkara, kana tai piffi. Lisukkeiksi grilliin kasvisnyyttejä foliossa ja voilla tai creme bonjourilla höystettynä. Nopeat kasvikset ovat pakasteetsa esimerkiksi: wokit pakasteesta, erilaiset vihannessekoitukset, muurikkakasvikset jne. Ja makuja näillekin löytyy hunaja, chili, BBQ... Keittäkää oheen perunaa ja
  2. Saatte illalle tai seuraavalle päivälle pyttipannua kun pilkotte perunat, paistatte voissa pannulla yhdessä pilkotun makkaran ja pekonin kera sekä sekoittamalla mukaan pannulle kananmunaa. Suolaa ei tarvitse lisätä sillä sitä löytyy pekonista.
  3. Helpoin ruoka on aina uuniruoka: ostatte paketin kertakäyttöuunivuokia, sekoitatta ainekset, laitatte uuniin ja odotatte samalla kun pidätte hauskaa. Esimerkki uuniruuasta on kinkkulaatikko. Ainekset vain sekoitetaan vuokaan keskenään: perunasipulisekoitus, kinkkusuikaleet ja lisämakua mukaan palvista. Sekoitatte ruokakermaa ja munia seokseksi lisäätte mausteet kute mustapippurin tähn seokseen ja kaadatte seoksen vuokaan/ vuokiin. Päälle pekonisuikaleita (kannattaa saksia pienemmäksi niin ei yksi ihminen saa lautaselleen pekoniklimppiä vuuan päältä).
  4. Monet keitot valmistuvat 15-25 minuutissa ja niissä riittä syötävää: jauhelihakeitto, nakkikeitto, lohikeitto jne. Käytä puolivalmisteita ja aika nopeutuu, keittkokasviksia voi ostaa pusseina, joissa on mukana kaikki perunoista lähtien.
  5. Pakasteet, jotka paistetaan ja syödään sellaiseneen tai yhdessä lisukkeen kanssa: Nasi Goreng, pyttipannu, kana ja wok-kasvikset, liha ja kasvissuikaleet...
  6. Polttarimössöt, tässä esimerkkimössö, jota voi tehdä paljon kattilassa: paista kanasuikaleet, lisää voita ja laita sekaan riisi-maissi-paprika- sekoitus (löytyy pakastinaltaasta) pyöräytä sekaisin ja lisää joukkoon ruokakermaa. Ruokakerma voi olla maustettua, sekaan voi myös tipauttaa creme bonjouria. Mössö syntyy kun laitat nestettä sen verran vähän, että ruokaan tulee kosteutta ja makua: se keittyy kokoon, mutta ei ole soppaa. Tällaisen mössön voi tehdä mistä vain lihalisukkkeesta/ vihannes- kavsivalmisteesta. Mitään kermaperunoita en kuitenkaan suosittele käyttämään ne hajoavat :D Kermaperunat kannattaa tehdä ihan erikseen...
  7. Rosvopaisti: käärikää valmiiksi maustettu paisti (esimerkiksi villisikaa) ja paloitellut vihannekset tiiviisti vaoipaperiin, sanomalehteen ja folioon. Aloittakaa aamu kaivamalla monttu, kerätkää monttuun kiviä, joilla voitte tehdä monttuun seinät ja katon. Polttakaa tulta montussa niin kauan että kivet ovat kuumia, laittakaa paisti kivillä vuorattuun monttuun ja polttakaa vielä nuotiota kivien päällä. Peittäkää lopuksi monttu ja kivet maan sisään. Antakaa muhia 8-9 tuntia, kaivakaa ylös ja nauttikaa. Ohessa vielä tarkempi ohje: http://fi.wikibooks.org/wiki/Keittokirja/Rosvopaisti
  8. Ottakaa ruuan laitto osaksi ohjelmaa: tilatkaa kokki mökille opastamaan ruuan laitossa tai menkää lyhyelle kokkikurssille valmistamaan jotakin erilaista?

Ravintolaan polttareiden kunniaksi?

Jos budjetti antaa periksi, niin aina hyvä vaihtoehto on viedä päivnsankari hyvään ravintolaan. Jos paikka on mukana hommassa, niin informoikaa, että mukana on tällaien päivänsankari ja pyytäkää keittiöltä vaikka yllätysjälkiruokaa, joka huomioi päivän teemaa. Valitkaa ravintola esimerkiksi sen erikoisuuden mukaan, onko ruokalistalla jotakin, joka kiinnittää huomion? Onko ravintolassa vaikkapa loosseja niin, että ryhmänne voi olla hiukan kuin omassa rauhassaa? Huomioitavaa: onko ravintolassa tilaa, pitääkö se varata etukäteen?

Michelin ravintolat listattuna: www.rantapallo.fi/ruoka-juomat-viinit/suomen-michelin-ravintolat/

Ravintoloita ja arvosteluita: www.ravintola.fi/ , www.eat.fi

Hakusanoja ja -ehdotuksia Googleen: panimoravintola, viiniravintola, riistaravintola, gourmet ravintola (jatka listaa itse)

www.tableonline.fi - auttaa mm. varaamaan pöydän verkossa, löytyy myös ravintola-arvosteluita.

Testatkaa iso kaupunkimme

Suomen suurin pelialue