Polttarit suunnitteilla?

polttari-ideat.fi - ajatuksia toteutukseen

Polttareiden sijainti ja hinta

Polttareiden sijaintia valitaan:

  1. Osallistujien asuinpaikkakunnan mukaan
  2. Toimivaksi todetun sijainnin mukaan
  3. Polttariteeman mukaan

1) Jos kaikki tulevat eripuolilta Suomea, niin yksi toimiva tapa on valita kohtaamispaikka ja polttareiden viettopaikka "keskeltä" suhteessa ihmisten asuinpaikkakuntiin. Polttareiden viettopaikan ja ohjelmanhan ei tarvitse olla "tuttua ja turvallista".

2) ja 3) Jos tietty polttaritoiminta- ja ohjelma vaatii tietyn paikan, kuten kaupungin, mökin, hotellin, festarit, meren, järven, mäen, kallion, autoradan, keilahallin, hiekkarannan, joen, kiipeilyseinän, huvipuiston, eläintarhan, teltan, mäkiauton, ampumaradan, paintball pelikentät, omaa rauhaa, baarin jne., niin sijainti valitaan päivän tai päivien ohjelman mukaan, johon yleensä linkittyy samalla helppo majoittuminen sekä liikkuminen kohteessa.

Mökkiviikonloppu saattaa helposti maksaa 300-700 €, joten osallistujat kannattaa varmistaa ajoissa. Jos viikonlopun majoitukseen varataan 50€ per henkilö, niin päästään jo pitkälle. Mökkihinnan päälle tulevat viikonlopun ruuat. Ihan loistava ja helpottava päivän aloitusohjelma polttareihin on jokin yhteinen koko ryhmää koskeva ohjelma, johon yhdistyy helppo päivän ateria. Näin seuraavaa ruokailua tarvitsee ajatella vasta illalla. Samalla ihmiset pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Hotelliyöpyminen on kalliimpaa kuin mökkiyöpyminen. Onneksi on olemassa esimerkiksi Trivago, joka vertaa vain hotellihintoja sekä booking.com, jossa voi vertailla eri alueiden majoitusvaihtoehtoja ja hintoja. Booking.com:in etu on se, että sieltä löytyy yksityisiäkin yrittäjiä ja majoituksia, joilla ei välttämättä muuta näkyvyyttä olekaan, mutta jotka tarjoavat persoonallisempia majoitusvaihtoehtoja ja ympäristöjä.

Ongelmia polttareiden rahoituksessa syntyy kun joku jääkin pois juuri kun kaikki suunnitelmat on lyöty lukkoon. Onkin hyvä tuoda esiin jo suunnitteluvaiheessa se, että polttareihin voi osallistua myös pelkästään rahallisesti. Yllättävän poisjäämisen kohdalla on ainoastaan reilua maksaa yöpyminen yms. kuten sovittu. Ne ihmiset, jotka jo alusta asti ilmoittavat jäävänsä pois voivat taas osallistua haluamallaan summalla. Jo 20 € on iso raha. Bestman tai kaaso voivat näin päättää mihin ohjelmanumeroon tämän rahan sijoittavat, samalla se pienentää muiden summaa tältä osin.

Esimerkkilaskelma, 10 hengen mökkipolttarit:

  • Mökki 360 € / viikonloppu pe- su
  • Päivänsankarille päivän ohjelmanumeroihin 10€ per hlö
  • Viikonlopun ruuat mökille + päivänsankarin juomat 20€ per hlö (ruokalista, mitä tehdään? Jokin suurempi lasti ruokaa heti kättelyssä ja ruoka on hoidettu pidemmäksi aikaa? Ruuan valmistaminen voi olla yksi ohjelmanumero, esimerkiksi Rosvopaisti, itsetehty pasta, makkaran teko ja grillaus jne...)
  • Liikkuminen paikkakunnalla polttariohjelman mukaan, hinta? Onko kyseessä taksi? Onko joku kuski eli bensat?
  • Loppusummaksi tulee per henkilö:
  • 360 + 100 + 200 + kuljetus?
  • yhteensä 660 € eli 66 € per hlö koko viikonloppu mökillä ruokineen (33 € pvä, kuljetuksen summa puuttuu)

+ Tämän lisäksi jokainen osallistuja maksaa omat juotavansa ja polttariohjelmiin osallistumisensa

Testatkaa iso kaupunkimme

Suomen suurin pelialue